Home Кримінал Пішов на лікарняний: НАБУ закликає нардепа Кузьміних не ігнорувати виклики

Пішов на лікарняний: НАБУ закликає нардепа Кузьміних не ігнорувати виклики

785

Нардеп від партії «Слуга народу» Сергій Кузьміних вже тричі не з’явився на виклики НАБУ та САП, адже перебуває на лікарняному. Його викрили на отриманні 558 тис. грн хабара, однак через «депутатський мандат» не змогли затримати.

Раніше у постах в Фейсбуці Кузьміних висміював чиновників, які в таких ситуаціях ішли на лікарняний.

Із закликом не ігнорувати повістки до нардепа звернулися в НАБУ:

«Із 31 січня 2022 року, народний депутат набув статусу підозрюваного, що відповідно до ст. 42 КПК України покладає на нього низку обов’язків. Зокрема про прибуття до слідчого, прокурора або суду за першою вимогою.

Народного обранця заздалегідь та належним чином повідомили про дату, час та місце запланованих процесуальних дій. Однак, він проігнорував три повістки про виклики на 29 січня, 31 січня, 1 лютого 2022 року і не з’явився до правоохоронних органів.

Водночас, 31 січня 2022 року, особа, що представилась захисником нардепа, повідомила по телефону слідству, що наразі депутат знаходиться у закладі охорони здоров’я та на виклик не прибуде. Проте, ч. 1 ст. 139 КПК України покладає обов’язок повідомляти про причини неприбуття особисто на підозрюваного та не передбачає делегування».

У НАБУ звертають увагу: факт перебування особи у закладі охорони здоров’я не є поважною причиною неприбуття.

Нагадаємо, що народного депутата викрили «на гарячому» 28 січня 2022 року під час одержання 558 тис. грн. 31 січня генпрокурорка Венедіктова підписала йому підозру.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here