Житомирське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України надало рекомендації виробникам ковбасних виробів щодо припинення поширення інформації, що вводить в оману.
Згідно вимог чинного законодавства, щоб унеможливити фальсифікування ковбас традиційного асортименту, заборонено присвоювати новим видам ковбас традиційні назви, передбачені державними стандартами, а також використовувати їх назви з додаванням окремих слів.
Як встановило відділення, виробники ковбасних виробів – ФОП Матвійчук та ТОВ “Житомирський м’ясокомбінат” неправомірно присвоїли традиційні назви для тих ковбас, які вони виготовляли за власними технічними умови, а не відповідно до ДСТУ.
Так, ТОВ “Житомирський м’ясокомбінат” виготовляв ковбаси “Московська”, “Сервелат Російський Преміум”, “Сервелат Московський”, “Салямі Зерниста”, “Салямі Святкова”, а ФОП Матвійчук – “Українська”, “Суджук Кримський”, “Делікатесна” та “Салямі Зерниста”, технологія виробництва і смакові якості яких відрізнялись від традиційних.
На сьогоднішній день ковбаси “Московська”, “Українська”, “Суджук Кримський”, “Салямі Зерниста” зняті з виробництва, стосовно використання інших традиційних назв виробники зобов’язані повідомити відділення до кінця поточного року.