Home Кримінал У Житомирі ”на гарячому” зловили невломимого «щипача»

У Житомирі \”на гарячому\” зловили невломимого «щипача»

83
У Житомирі міліціонери затримали «спеціаліста по вмісту чужих кишень», який викрадав гаманці та мобільні телефони у громадському транспорті.
 
До міліції посипалися заяви громадян про крадіжки мобільних телефонів і гаманців, що зникали з сумок та кишень після чергової поїздки у громадському транспорті, повідомляє прес-служба УМВС області. 
 
"Остання така заява надійшла до міліції 12 жовтня. Проаналізувавши усі попередні аналогічні заяви, оперативники дійшли висновку, що «кишенькові» злочини вчиняються однією й тією ж особою", говорить начальник сектору карного розшуку Корольовського РВ УМВС В’ячеслав Дяченко.
 
Комплекс оперативно-розшукових заходів дуже скоро вивів міліціонерів на слід «щипача». Було встановлено, що крадій збуває викрадені телефони на місцевому ринку. А невдовзі правоохоронці затримали його самого.
 
Ним виявився 34-річний житомирянин, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння крадіжки. Проте, він не знайшов для себе більш гідного заняття, а продовжив удосконалювати власний хист до легкої здобичі.
 
Чоловік обгрунтовано підозрюється у скоєнні понад десятка фактів крадіжок. Наразі відносно нього порушено карну справу. Цього разу підозрюваному загрожує покарання у вигляді арешту на строк від 3 до 6 місяців або обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.
 
Міліціонери попереджають, що у загальній штовханині злодієві набагато легше “працювати”, обрана жертва навіть не підозрюватиме, що той, хто ненароком штовхається, насправді перевіряє її кишені. Практика свідчить, що найчастіше злочинець обирає кишені, до яких легко дістатись. Тому візьміть собі за правило ніколи не класти цінні речі до зовнішніх кишень верхнього одягу та задніх кишень штанів.
 
Наступна порада стосується тих, хто полюбляє носити сумки та рюкзаки на плечі або за спиною. Така звичка не тільки створює незручності для інших пасажирів у салоні, але й полегшує завдання злочинцеві. Візьміть сумку до рук, тримайте її попереду та притисніть до себе. 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here