Home Кримінал У Житомирі поліцейські затримали групу серійних розбійників. ВІДЕО

У Житомирі поліцейські затримали групу серійних розбійників. ВІДЕО

138

17 квітня у м. Житомирі відразу після вчинення чергового нападу було затримано 4 осіб, причетних щонайменше до десятка розбоїв та грабежів.

За оперативною інформацією до складу групи входило 6 осіб, а їх злочинна діяльність тривала упродовж 2 місяців на території обласного центру, міст Бердичева та Козятина. Частина підозрюваних нині уже під вартою. Про це на брифінгу повідомив начальник ГУНП В’ячеслав Печененко.

Близько 23 год на перехресті вулиць Бориса Тена та Івана Мазепи, що в обласному центрі, підозрювані помітили 17-річного хлопця. Коли той проходив повз них, один з них окликнув його, а інший зірвав кепку. До спантеличеного юнака підбігло ще двоє нападників, які відразу почали його бити. Хлопець ледве стояв на ногах, тримаючись за металеву огорожу, а четвірка продовжувала наносити удари.

Коли юнак уже не міг чинити опір, один з нападників зірвав з його шиї ланцюжок із кулоном та усі разом кинулись геть.

Втім уже за 20 хвилин розбійники були затримані оперативниками карного розшуку Головного управління Національної поліції в Житомирській області.

Нині встановлено їх причетність до близько 10 зухвалих і цинічних розбоїв та грабежів в обласному центрі, містах Бердичеві та Козятині.

– Практично, в усіх випадках нападники вибирали випадкову жертву на вулиці, орієнтуючись на пристойний одяг та наявність вартісних гаджетів, прикрас або барсеток/сумок, – рассаказал начальник ГУНП в Житомирській області В’ячеслав Печененко.

За наявною інформацією, до складу злочинного угрупування входило до 6 осіб, які час від часу брали участь у вчиненні кримінальних діянь.

– Серед підозрюваних жителі Бердичева та Андрушівського району. Один з фігурантів – 30-річний чоловік – лише у січні 2017 року звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за умисне вбивство батька. Інший його спільник – 18-річний парубок уже судимий за крадіжки та шахрайства, а нині підсудний за вчинення розбою у складі групи з нанесенням тяжких тілесних ушкоджень. Серед затриманих також учень 9-го класу, 2001 року народження, бердичівлянин. Четвертий учасник групи – 30-річний житель райцентру, – повідомив  заступник начальника обласної поліції – керівник кримінальної поліції Валерій Бондарь.

За місцями їх фактичного проживання були проведені санкціоновані обшуки та вилучено речові докази, у тому числі награбовані речі. Водночас поліцейські встановлюють усіх потерпілих від дій цієї групи розбійників.

Певну частину чужих відібраних силоміць речей вони реалізовували у ломбарди м. Бердичева через підставних осіб.

Нині кримінальне провадження здійснюється за ч. 2 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Затриманим, яких уже взято під варту, інкримінується вчинення нападів за попередньою змовою групою осіб.

Як повідомляють у поліції, санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 10 років із конфіскацією майна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here