Home Кримінал У Житомирі взяли під варту посадовця-хабарника з Фонду соцстрахування

У Житомирі взяли під варту посадовця-хабарника з Фонду соцстрахування

86

За процесуального керівництва військової прокуратури Центрального регіону України спільно із співробітниками управління захисту економіки в Житомирській області Департаменту захисту економіки Нацполіції  України 15 червня було викрито заступника директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України – голову ліквідаційної комісії Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Вказана особа наполегливо пропанувала та передала частину раніше обумовленої неправомірної вигоди в сумі 1000 доларів США начальнику квартирно-експлуатаційного відділу м. Житомир підполковнику С.

Викриття відбулося за участю слідчих слідчого управління ГУ Нацполіції в Житомирській області в рамках кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України, в ході контролю за вчиненням злочину.

Встановлено, що правопорушник С.  протягом травня-червня 2018 року пропонував військовопосадовцю неправомірну вигоду за вирішення питання щодо погодження меж земельної ділянки зі складу земель оборони на користь одного з підприємств шляхом зміни конфігурації даної земельної ділянки із внесенням змін комісією КЕВ м. Житомир в акт інвентаризації та його затвердження.  

Наразі вказана посадова особа затримана в порядку ст. 208 КПК України, проводяться  першочергові слідчі та процесуальні дії.

Затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України, клопотання до суду про обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Довідково:
•    ч. 3 ст. 369 КК України, «Пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду, а так само надання такої вигоди за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища – вчинені повторно,  якщо неправомірна вигода надавалася службовій особі, яка займає відповідальне становище, або вчинені за попередньою змовою групою осіб, – караються позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої».


Вже 16 червня затриманому  посадовцю суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, з правом внесення застави розміром 400 000 гривень.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here