Home Події До пробігу «Зелене світло для велоруху у громадах» на Житомирщині долучився Віце-прем’єр-міністр...

До пробігу «Зелене світло для велоруху у громадах» на Житомирщині долучився Віце-прем’єр-міністр України

111

 16 червня у Коростишівській ОТГ відбувся велопробіг «Зелене світло для велоруху у громадах», ініційований «Програмою U-LEAD з Європою». Велоакція мала на меті привернути увагу суспільства до переваг розвитку велосипедного руху, як альтернативи автомобільному транспорту, активізувати розвиток велоінфраструктури та популяризувати здоровий спосіб життя. Також велопробіг акцентував увагу учасників на результатах впровадження децентралізації у Коростишівській громаді.

«Велосипед – це повсякденний засіб пересування, який приносить користь, як організму людини так і екології. Сьогодні ми хочемо показати суспільству, що громади відкриті та проактивні для впровадження велоінфраструктури та акцентуємо увагу на тому, що завдяки реформі децентралізації на місцях є ресурси розвивати велорух», – наголосила Астрід Коль, очільниця відділу комунікації та діалогу Програми «U-LEAD з Європою».

Велопробіг стартував із села Кропивня, Коростишівської ОТГ, об 11:00 год. Біля Кропивнянської початкової школи відбулась перша зупинка колони велосипедистів, які поспілкувались із батьками та учнями школи. До об’єднання у Кропивні була школа І-ІІІ ступенів, сьогодні старшокласники їздять навчатись до опорної школи у Коростишеві. Маршрут велоколони пролягав по трасі Кропивня – Коростишів, і мав ще 3 зупинки: у лісі для відпочинку, біля Будинку дитячої творчості, який на сьогодні реконструюється за кошт ДФРР та біля Коростишівської гуманітарної гімназії №5 ім. Т. Шевченка.

«Реформа децентралізації дозволила нам направити ресурси на розвиток закладів освіти. І сьогодні наші освітяни показують потужні результати. Ми розробили стратегію розвитку освіти громади та заклали значні кошти на її впровадження. Саме тому учасникам велопробігу ми показуємо наші школи та центри творчості», – розповів Іван Кохан, голова Коростишівської ОТГ.

Фініш велопробігу відбувся в міському парку на майдані біля Будинку культури, де проходив святковий ярмарок. Тут зібрались сотні містян, для яких влада влаштувала святкову програму, а місцева велоспільнота організувала лотерею для учасників пробігу.

«Ми хочемо максимально залучити громадян до велоруху та створити всі умови для безпечного пересування велосипедом по громаді. Наша команда розростається, якщо рік тому це було декілька чоловік, то сьогодні ми вже велика команда», – поділився Антон Соболівський, велоактивіст.

Попередньо на велопробіг зареєструвались близько 70 учасників, але на маршрут виїхали більше чотириста велолюбителів. Очолювали колону Геннадій Зубко, Віце-прем’єр-міністр України, міністр ЖКГ, Берн де Гроот, керівник Програми співробітництва Представництва ЄС в Україні, Янтомас Хімстра, директор ПРООН в Україні. Привітали учасників велопробігу Бастіан Файгель, керівник «Програми U-LEAD з Європою», Ігор Гундич, голова Житомирської ОДА та Іван Кохан, голова Коростишівської ОТГ.
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here