Home Війна У Житомирі фірма екснардепа організувала схему уникнення мобілізації та резервувалися фіктивних працівників

У Житомирі фірма екснардепа організувала схему уникнення мобілізації та резервувалися фіктивних працівників

264

СБУ викрила ще одну схему ухилення українських громадян від мобілізації. У Житомирі фірма, афілійована із родиною колишнього нардепа, фіктивно оформлювала на роботу працівників та бронювала їх від мобілізації.

Про це інформує СБУ:

«Серед фігурантів – колишній керівник та головний бухгалтер житомирської комерційної структури, афілійованої із родиною колишнього народного депутата України.

Дана приватна фірма, маючи статус переможця тендеру-виконавця Державного оборонного замовлення в інтересах Міністерства оборони України, належить до оборонної сфери регіону. Відтак вона набула й права бронювати на власний розсуд до 50 відсотків своїх військовозобов’язаних працівників під час дії воєнного стану».

Організатори схеми налагодили «працевлаштування» своїх знайомих із подальшим наданням їм піврічної відстрочки від призову на військову службу.

Від «клієнтів» ділки отримували необхідні документи для фіктивного оформлення на роботу.

Затим їхні прізвища потрапляли до списку співробітників, нібито вкрай необхідних для безперебійного функціонування оборонного підприємства та виконання ним своїх завдань.

Дані списки, своєю чергою, скеровувалися до відповідних державних органів для перевірки та видачі наказу про відстрочку від призову на військову службу.

Зокрема, так вже «забронювали» 5 житомирян призовного віку.

З офісних приміщень та за місцями проживання фігурантів правоохоронці вилучили речові докази, які підтверджують протиправну діяльність.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here