Home Кримінал В Житомирі порушують права сотень дітей

В Житомирі порушують права сотень дітей

172

З початку року прокуратурою м. Житомира внесено 7 подань, з яких 5 розглянуто та задоволено, на користь дітей відшкодовано 62 тис грн. Усього впродовж року за втручання прокуратури поновлено права 361 дитини, – повідомляє прес-служба покуратури.

Прокуратурою м. Житомира у ході перевірки виявлено порушення додержання законодавства щодо соціального захисту дітей.

Зокрема, службовими особами служби у справах дітей Житомирської міської ради не вжито відповідних заходів щодо примусового стягнення аліментів на користь 10 дітей, внаслідок чого діти більше року не отримували належні їм кошти.

Також встановлено порушення у роботі службових осіб управління праці та соціального захисту населення Корольовської районної ради м. Житомира. Службовці вимагали від заявників не передбачені законодавством документи, не надсилали повідомлення про призначення державної допомоги чи про її відмову, не роз’яснювали порядок оскарження рішень.

Прокуратурою міста на ім’я Житомирського міського голови та голови Корольовської районної ради внесені подання з вимогами усунути виявлені порушення та притягнути до відповідальності винних осіб.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here