Home Кримінал За 40 тисяч грн обіцяв розв’язувати питання: у Житомирі затримали адвоката, який...

За 40 тисяч грн обіцяв розв’язувати питання: у Житомирі затримали адвоката, який обіцяв закрити нереальну справу

739


Адвокат запропонував свій супровід лісничому одного із держлісгоспів закрити справу, якої не існує. За це представник закону попросив 40 тисяч гривень.

Про це пише Житомирська обласна прокуратура:

Керівником Житомирської обласної прокуратури здійснено повідомлення про підозру адвокату у підбурюванні до надання неправомірної вигоди службовій особі. За даними слідства, скоєння кримінальних правопорушень інкримінується 42-річному адвокату з міста Житомира, який запропонував свій захист лісничому одного з держлісгоспу, стосовно якого нібито ДБР розслідує кримінальне провадження“, – йдеться в повідомленні.

Так, підозрюваний, з метою заволодіння коштами клієнта, повідомив йому, що за 40 тис. грн зможе «вирішити питання» зі слідчим про припинення розслідування або навіть закриття кримінального провадження стосовно нього. Хоча насправді не мав жодного наміру будь-кому передавати зазначену суму.

У середу, 15 лютого, адвокат зустрівся з клієнтом у Житомирі та одержав першу частину неправомірної вигоди – 20 тис. грн. Другу частину – 20 тис. грн, за домовленістю, мав одержати після «позитивного вирішення питання».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here