Home Кримінал За тиждень на Житомирщині викрили півсотні правопорушень відносно дітей

За тиждень на Житомирщині викрили півсотні правопорушень відносно дітей

95

 Працівники підрозділів превентивної діяльності поліції області провели низку додаткових профілактичних заходів під час святкових днів. У результаті близько 50 громадян  притягнуто до адміністративної відповідальності за невиконання обов’язків по вихованню дітей, продаж неповнолітнім спиртного та доведення їх до стану сп’яніння. 


Поліцейські працювали на вулицях та площах населених пунктів під час понад півтисячі масових заходів, здійснювали нагляд за дотриманням працівниками торгівельних закладів правил продажу алкогольних та тютюнових виробів, відвідували кризові родини з дітьми тощо.

– У Житомирі та Бердичеві інспектори ювенальної превенції виявили факти продажу дітям алкоголю працівниками торгівельних закладів, – повідомила начальник відділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук. – Відтак були складені відповідні фіксуючі матеріали та спрямовані на розгляд адміністративних комісій. 

Відповідно до чинного законодавства за такі правопорушення до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафу у сумі 6800 гривень та анулювання ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами. А до працівника підприємства торгівлі або громадського харчування застосовується штраф від 510 до 1700 гривень.

Водночас під час профілактичних рейдів поліцейські виявили 3 факти доведення неповнолітніх до сану сп’яніння, коли дорослі дозволяти, а подекуди і заохочували дітей, вживати спиртне. Їх також притягнуто до адміністративної відповідальності.

Під час інспектування сімей, що перебувають під наглядом поліції та соціальних служб, правоохоронці виявили, що понад 40 батьків все ж не подбали про належне свято у домівках. Незадовільний санітарний стан та безлад в оселях, відсутність належної уваги дітям та втеча їх з дому – основні порушення, виявлені під час таких відвідин. Відтак складені адміністративні матеріали було спрямовано на розгляд судів, а про виявлені проблеми проінформовано соціальні служби.

Відділ комунікації поліції Житомирської області
  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here