Home Кримінал Житомирські посадовці порушують права підприємців

Житомирські посадовці порушують права підприємців

117

За результатами розгляду подань, внесених прокуратурою м. Житомира на усунення порушень, виявлених у ході перевірок з питань захисту конституційних засад підприємницької діяльності, поновлено права 308 підприємців, а чотирьох посадовців державних контролюючих органів притягнуто до відповідальності, – інформує прес-служба прокуратури.

Прокурорськими перевірками, зокрема, встановлено, що Житомирською митницею порушено вимоги Митного кодексу України під час митного оформлення товарів, а саме, прийняття рішень про збільшення заявленої суб’єктами господарювання митної вартості товарів, що декларуються.

За реагування прокуратури, Житомирською ОДПІ Міндоходів зменшено зайво нараховані 281 платнику – суб’єкту господарювання майже 600 тис грн зі сплати єдиного соціального внеску.

Окрім того, міською радою, за результатами розгляду подання прокуратури, розглянуто та задоволено заяви 27 підприємців щодо надання дозволу на розроблення землевпорядної документації, передачі у власність та оренду земельних ділянок.

Загалом, поточного року за втручання прокуратури м. Житомира поновлено права понад 300 підприємців.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here