Home Люди 13-річна житомирянка Софія Козир шиє балаклави для військових. ФОТО

13-річна житомирянка Софія Козир шиє балаклави для військових. ФОТО

1495

Житомирянці Софії Козир  – 13 років. Вона навчається у ліцеї №36, а у вільний від онлайн-занять час та на вихідних активно волонтерить. Дівчина – наймолодша із балаклавних фей. 

Ініціативну групу із пошиття балаклав, бафів, шапок та бандан для захисників ще у 2014-му зібрав у Житомирі разом з дружиною Максим Ващенко. З того часу безперервно забезпечують воїнів на передовій такими потрібними речами.

Софія до команди приєдналася з початку повномасштабного вторгнення. Нині її брати займаються викрійкою, а жіноча частина родини – шиттям.

«До війни  я ніколи не шила, але вирішила, що треба навчитися, аби мати змогу допомагати нашій армії. Організувала все  моя тітка Леся – професійна швачка із цікавим та великим досвідом у справі, – розповідає Софія Козир. –  Вона також шиє для військових, їй долучитися запропонували волонтери, які займаються цим вже багато років. Працюю виключно у вільний від навчання час. Приємно усвідомлювати, що роблю щось потрібне і завдяки цьому можу підтримувати ЗСУ. Працюю не одна, тому за весь час нашили вже дуже багато. Перестали рахувати після 10 тисяч. Якщо брати приблизно, то певно вже є 25-30 тисяч різних виробів. Це все оперативно передають одразу військовим, які відправляються на передову, або через інших волонтерів, які возять допомогу на фронт».

Нещодавно благодійники передали для потреб майстерні оверлок. Його надали у користування Софії. Від нового та професійного обладнання вона у захваті, та найголовніше, каже волонтерка, завдяки цьому зможе шити ще швидше і, відповідно, закривати більше замовлень від бійців, адже балаклави та бафи  на сезон «осінь-зима» особливо актуальні. 

Відзначимо, що до команди «Пошиття балаклав» можуть долучатися усі охочі – додаткові робочі руки не завадять, а також можна робити благодійні внески для придбання матеріалів та устаткування чи передавати безпосередньо їх, якщо маєте в наявності.

Нагадаємо, що у житомирських закладах можна придбати крафіни із заварним кремом, імбирне печиво, а також каву за донейт, а усі виручені кошти йдуть на допомогу армійцям.

Юлія Демусь

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here