Home Люди Тюльпаново-бузкове місто: прохолодна погода затримається в Житомирі ще на тиждень. ФОТОРЕПОРТАЖ

Тюльпаново-бузкове місто: прохолодна погода затримається в Житомирі ще на тиждень. ФОТОРЕПОРТАЖ

634

Теплий березень та аномально висока температура на початку квітня вплинули на природні процеси.

Цьогоріч фруктові й декоративні рослини почали квітнути на два тижні раніше, ніж зазвичай і до того ж майже одночасно.

Не встигли житомиряни насолодитися ароматом і цвітом абрикос та аличі, як за кілька днів уже на повну квітнули вишні, черешні, а за ними естафету прийняли яблуні та груші.

Особливо тішили жителів й гостей міста магнолії (білі та рожеві), сакури, насадження яких зустрічаються у різних районах міста.

У мережі навіть з’явилися меми щодо завантаження фотографів у перші тижні квітня, адже усе цвіло, а їм потрібно було встигнути зробити заброньовані фотосесії.

Якщо перші два тижні квітня були досить теплими, а деякі житомиряни із зимового гардеробу буквально перейшли на футболки, то третій видався досить прохолодним, відбулося суттєве знищення температурного режиму вдень і вночі, випала значна кількість опадів.

Синоптики радять не ховати далеко куртки, адже у найближчі дні все ще буде холодно, йтимуть дощі. Тепло і сонце варто очікувати не раніше вихідних.

Між тим, журналісти “Першого житомрського інформаційного порталу”, скориставшись покращенням погодніх умов 22 квітня, прогулялися вулицями Житомира, зокрема в центральній частині, у парку та біля пам’яток архітектури, аби показати вам тюльпаново-квіткове місто – у яскравих кольорах та різних відтінках червоного й рожевого.

Юлія Демусь

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here