Напередодні різдвяно-новорічних свят житомирянка Вікторія Борейко вже кілька років поспіль традиційно займається пошиттям іграшок на ялинку. Вони м’які, ніжні та безпечні – якраз те, що треба, якщо до процесу  долучаються наймолодші члени родини або ж, коли просто захотілося оригінально прикрасити новорічне дерево.

«Спочатку був задум пошити  іграшки для себе, коли син був маленький і знімав усі кульки з ялинки, – ділиться майстриня. – Я вигадала і змогла зробити їх такими, аби діти могли самостійно прикрашати і не поранитися у випадку чого.  Згодом дещо вдосконалила вироби і додала бусини та гудзики. Для своїх іграшок використовую натуральну бавовняну тканину –  бязь та ранфорнс. У якості наповнювача – холофайбер. В асортименті – олені, зірки, дзвіночки, сердечка, льодяники, птахи, сніговики, крила та інші». 

Текстильні ялинкові прикраси від Вікторії Борейко у Житомирі можна придбати в  кав’ярні «Місцева кава» у  «Місцевому Навколокультурному  просторі»  по вул. Скорульського, 5. Також ознайомитися з виробами й обрати щось для себе можна на особистій сторінці в соцмережі чи у творчій майстерні, де також представлені сумки, еко-торби і шопери, які вона шиє під брендом «Моя торба».

Cумками почала займатися лише три роки тому – у період карантину. За цей час вже пошила їх більше 400 – джинсові, лляні, бавовняні, різних розмір та кольорів, із декоративними елементами, візерунками або без. Завжди має щось у наявності або приймає індивідуальні замовлення.  

Загалом шити Вікторія почала у 2017-му році. Тоді попросила у мами її стару машину – радянську «Чайку». На ній створювала текстильні ляльки «Tilda» – зайчиків, кроликів, котиків та інших у  цікавих образах. Ще були ляльки-сплюшки для   маленьких дітлахів, зайчики-наречені, які замовляли у подарунок на весілля подружжю. Майстриня брала активну участь  у виставках і  фестивалях народної творчості, а згодом  перелаштувала свій напрямок діяльності на пошиття сумок.

Після «Чайки» придбала звичайну побутову машинку, а нині  працює на професійній промисловій машині, яку встигли купити напередодні війни. 

Нагадаємо, що з 19 грудня на вулицях Житомира можна зустріти святкового новорічного дідугана – такий образ підготував відомий лялькар Сергій Соловйов. Для цього навіть відростив і пофарбував власну бороду. Називає себе Миколаєм або Санта-Клаусом. Гарні емоції разом з ним під час вуличних перфомансів даруватиме кролик  – символ наступного року.  

Юлія Демусь

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here