Промислове вирощування австралійського червонопалого рака планують у Житомирі.
Про це повідомляється на веб-сайті Житомирського національного агроекологічного університету.
У повідомлені зазначається, що такі раки мають на 30% більше м’ясних ділянок ніж у звичайних річкових: за шість місяців маса австралійського червонопалого рака досягає 50–60 г (дорослі раки можуть сягати у вазі до 200-500 г, за довжини до 40 см), тоді як річковий рак має таку масу лишена третьому році життя. Роздрібна ціна таких раків складає 500–1000 грн/кг.
Читайте також: Як будують успішний бізнес на равликах на Житомирщині
«Досягнуто домовленості, що агенція Goodwill координуватиме реалізацію проєкту, а представники ГО Атошник відповідатимуть за будівництво акваферми та бізнес-складову проекту. Датські інвестори розглядають проект як перспективний та зацікавлені у фінансуванні його науково-дослідної та бізнес-складових», – вказується у повідомленні.