Home Місто Делегати Михайлівського собору взяли участь у Всеукраїнському з’їзді православної молоді

Делегати Михайлівського собору взяли участь у Всеукраїнському з’їзді православної молоді

166

У стінах Київської православної богословської академії Української Православної Церкви Київського патріархату 20-21 лютого відбувся XIV Всеукраїнський з’їзд православної молоді, основною тематикою якого було обрано «Християнське виховання молоді – запорука здорового суспільства».

Спільна молитва, обмін досвідом, теплі зустрічі, християнське спілкування – це далеко не увесь перелік приємних новин, які Господь подарував у ці дні молоді. Під час пленарного засідання, яким було розпочато роботу з’їзду, архімандрит Макарій (Папіш), голова Синодального управління у справах молоді УПЦ КП, повідомив про історично значиму подію – відновлення богослужіння у Трапезному храмі Софії Київської. Божественну Літургію очолив Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

Після привітальних слів Святійшого Патріарха Філарета та архімандрита Макарія, відбулось пленарне засідання у форматі так званої «робочої четвірки», де до слова запрошувались активні представники єпархіальних відділень у справах молоді, які ділились своїм практичним досвідом. Після цього усім представникам єпархіальних відділень у справах молоді та їх заступникам були вручені посвідчення.

Далі усі учасники з’їзду мали нагоду духовно долучитись до концерту пам’яті Небесної сотні та полеглим Героям під час війни на Сході України.

Після обіду розпочалась робота у секціях, на яких були представлені такі актуальні теми як «Недільні школи. Обмін досвідом», «Виклики сьогодення: небезпеки віртуального світу», «Сім’я – школа любові», «У вирі релігійних світоглядів. Небезпека сект або чому Православ’я?», «Соціальне служіння – як чинник єднання молоді в Церкві».
Делеговані представники молодіжного осередку житомирської єпархії УПЦ КП Голомах Оксана, Пригода Марія, Шевченко Олексій та Цапун Тетяна також радо обмінялись досвідом та почули корисні поради, які планують застосувати у служінні на теренах Духовної недільної школи при Свято-Михайлівському кафедральному соборі м.Житомира. Перший день з’їзду завершився спільною молитвою під час Всенічного бдіння у Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі м. Києва.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here