Home Місто Міська влада придбає приміщення для безпритульних собак, а облаштують його під притулок...

Міська влада придбає приміщення для безпритульних собак, а облаштують його під притулок громадські організацї

114

Уже найближчим часом бездомних собак з вулиць Житомира можуть переселити у притулок по вулиці Баранова. Принаймні гроші на придбання приміщення вже виділили та знайшли бажаючи облаштувати його під притулок серед місцевих громадських активістів.

Щоправда, інформації, коли притулок розпочне свою роботу і скільки тварин зможуть там перебувати на утриманні одночасно – поки нема.

Відомо, що закинуте приміщення площею понад 1220 м.кв. обійдеться місту у 1,19 млн.грн. Тиждень тому  депутати міськради надали дозвіл управлінню житлового господарства  на укладання договору купівлі цього приміщення по вул. Баранова, 87 під притулок для безпритульних тварин. Приміщення має всі необхідні мережі, забезпечене газо-, водо- та електропостачанням.

За словами міського голови Володимира Дебоя, як тільки завершать формальності із придбанням приміщення та перерахунку коштів, до роботи візьмуться громадські організації, які нині допомагають місцевій владі вирішувати проблему бездомних собак гуманними методами. За власні кошти активісти облаштують приміщення, а також до них приєднаються співробітники ветеринарних клінік.

Після цього притулок розпочне свою роботу. Зокрема, там не лише утримуватимуть і доглядатимуть собак, яких відловлюватимуть на вулиці, але й стерилізуватимуть їх, робитимуть щеплення та вакцинацію. Усі бажаючі зможуть прийти в притулок і обрати собі тварину та забрати її додому.

Нагадаємо, що зараз в місті працюють спеціалісти та волонтери фонду "Чотири лапи", які так само оперують бездомних собак уже четвертий тиждень.

Юлія ДЕМУСЬ

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here