Home Місто На Житомирщини добу шукали сестер-утікачек

На Житомирщини добу шукали сестер-утікачек

174

В Баранівському райні  дві дівчини, учениці 8-го класу загальноосвітньої школи,  у вечірній час самовільно пішли з дому. Дівчата залишили записку, в який написали, що ідуть за власним бажанням і просили, щоб їх не розшукували. При цьому дочки «позичили» у матері банківську кредитну картку.

Працівники міліції вжили усіх можливих оперативно-розшукових заходів, спрямованих на встановлення місцезнаходження втікачок. У результаті було встановлено ймовірний маршрут пересування близнючок. З’ясувалось, що дівчата сіли в автобус, який рухався у напрямку сусіднього Романівського району, а звідти, не зважаючи на пізню годину, пішки помандрували до села, де проживає їх бабуся.

Мандрівниці попутним транспортом поїхали в райцентр, де із материної кредитки зняли 350 гривень, які витратили на придбання продуктів харчування та інших дрібних речей. Назад у село повертались на таксі і цього разу уже не до бабусі. Дівчата вирішили оселитися в хаті-пустці, яка належить їх матері. Однак там на них уже очікували працівники міліції.

На запитання, чи боялися самостійно подорожувати, дівчата твердо відповіли «Ні!». А причиною втечі назвали те, що матір, на їх думку, неналежно до них ставиться, обмежує їх у спілкуванні із знайомими та друзями. До того ж, за їх словами, час від часу разом із вітчимом зловживає спиртним.

На даний час діти відмовились від проживання в сім’ї, у зв’язку з чим влаштовані в Житомирьський притулок для дітей, де вони будуть очікувати прийняття рішення відповідними соціальними службами.Матір за неналежне виконання обов’язків щодо виховання своїх дітей притягнено до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Тетяна Дружинська,  інспектор ВЗГ УМВС України в Житомирській області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here