Home Місто На Житомирщині учасники АТО та родини загиблих їздитимть безкоштовно, – ОДА

На Житомирщині учасники АТО та родини загиблих їздитимть безкоштовно, – ОДА

127

Офіційний коментар начальника управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської ОДА Романа Крисюка щодо ситуації з безкоштовним перевезенням пільгових категорій пасажирів в області.

"Питання щодо безкоштовного перевезення учасників АТО, членів сімей загиблих військовослужбовців на даний час закрито. Адже зі всіма перевізниками області домовлено, що військові та члени родин, які втратили близьких на сході, будуть їздити безкоштовно на внутрішніх обласних маршрутах загального користування. При чому абсолютно незалежно від кількості пільговиків в транспорті. Для інших пільгових категорій громадян в транспортних засобах передбачено 2 місця безкоштовного проїзду.

Хочу наголосити, що ми не стоїмо осторонь цих проблем. Разом з департаментом фінансів ОДА, департаментом праці та соціального захисту населення ОДА ми готуємо зміни до Програми соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області, та військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області, що брали участь у антитерористичній операції, у 2016 році. Чим плануємо передбачити фінансовий ресурс для відшкодовування перевізникам області безкоштовного перевезення пільгових категорій населення», – заявив Роман Крисюк.

Нагадуємо, що безкоштовне або пільгове перевезення пільгових категорій пасажирів здійснюється на підставі нормативних-правових документів, зокрема законів України та постанов Кабінету Міністрів України. Чинним законодавство регламентовано, що автоперевізники мають здійснювати пільгове перевезення відповідно до вимог чинного законодавства, а відшкодування збитків від безплатних перевезень пільгових категорій громадян регулюється нормативними актами Кабінету Міністрів України із державного бюджету.

Законом України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" відсутні статті видатків на відшкодування коштів за перевезення пільгових категорій громадян на міжобласних маршрутах.

4 січня в облдержадміністрації відбулася нарада за участю перевізників, представників департаменту праці та соціального захисту населення, департаменту фінансів ОДА, громадськості.

З метою вирішення питання перевезення пільгової категорії громадян після наради були направлені відповідні офіційні листи до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Міністерства інфраструктури України, Міністерства фінансів України та Міністерства соціальної політики України.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here