Home Місто На Житомирщині вилучили 3 тонни неякісного масла, яким годували дітей та хворих

На Житомирщині вилучили 3 тонни неякісного масла, яким годували дітей та хворих

310

3 тонни неякісного масла вилучили із підприємств Житомирщини. Масло сумнівної якості постачали у дитячі садочки, школи, медичні заклади, дитбудинки та в торговельну мережу.

Про це повідомили в прокуратурі та СБУ області:

"Фігурантами справи запроваджено схему виготовлення та реалізації продовольчих товарів, із використанням документів про якість і безпечність продукції, що містять недостовірні відомості, які збували на внутрішньому ринку України.

Таким чином, недоброякісну продукцію постачали до медичних установ, шкільних та дошкільних закладів освіти, у торговельну мережу".

17 грудня прокуратура разом із СБУ провели низку обшуків у Житомирській та Хмельницькій областях на підприємствах, які виробляють продукт під виглядом масла вершкового.

Також обшуки пройшли на підприємствах, задіяних для реалізації та приховування факту прямого постачання фальсифікату, який, за попередніми висновками спеціалістів, не відповідає вимогам ДСТУ через вміст немолочних жирів.

Під час обшуків вилучили понад 3 тонни готової для реалізації продукції, документацію щодо придбання, виготовлення, руху фальсифікованої молочної продукції, проведення сумнівних лабораторних досліджень, «чорнову бухгалтерію» та інші предмети і документи, що мають значення у кримінальному провадженні.

За даними досудового слідства, однин із вітчизняних виробників молочної продукції налагодив реалізацію не сертифікованих товарів по всій території України. Встановлено, що лише в 2019 році через фірму-дистриб’ютора на внутрішній ринок потрапило понад 500 тонн недоброякісних продуктів харчування.

Ініційовані СБУ експертизи засвідчили грубе порушення переможцем торгів процедури публічних закупівель через подання недостовірних даних щодо якості продукції та невідповідність продуктів харчування вимогам ДСТУ.

Наразі ініційовано питання щодо арешту вилученого майна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here