Home Місто На Житомирщині вже видали вісім тисяч пакунків малюка, ще майже три –...

На Житомирщині вже видали вісім тисяч пакунків малюка, ще майже три – в наявності

128

 Для новонароджених жителів області продовжують видавати пакунки малюка. У пологових відділеннях батьки безкоштовно отримують безкоштовні дитячі набори від держави з необхідними речами та засобами для догляду за дітьми на перший час. Цьогоріч в області видали вже понад 8 тис. пакунків малюка для новонароджених жителів.

Про це повідомляє департамент праці, соціальної та сімейної політики ОДА.

Загалом із початку року в області народилося 8 тис. 322 дитини.

«Усі пологові відділення Житомирщини забезпечені пакунками малюка. При народженні дитини батьки отримують безкоштовно набір з дитячими речами та засобами для догляду за дітьми. Наразі всі пологові відділення забезпечені такими дитячими наборами, у залишку в медзакладах 2 тис. 783 пакунки», – запевняють у департаменті праці, соціальної та сімейної політики ОДА.

Пакунок малюка є безповоротною адресною соціальною допомогою та видається по одному на кожну дитину, а отримати його можуть мати, батько, родичі або патронатний вихователь новонародженої дитини.

Зокрема, відповідно до інформації управління охорони здоров’я ОДА, прогнозована потреба  на 2020 рік становить 10 тис. 022 одиниці.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here