Home Місто На Житомирщині за матеріалами СБУ до адміністративної відповідальності притягнуто керівника районного управління...

На Житомирщині за матеріалами СБУ до адміністративної відповідальності притягнуто керівника районного управління юстиції

122

У Житомирській області співробітники Служби безпеки України викрили протиправні дії начальника одного з районних управлінь юстиції, який, незаконно втрутившись у діяльність державної виконавчої служби, уникнув адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху і не сплатив штраф.

Про це повідомляє прес-служба УСБ України в Житомирській області.

Співробітники СБУ встановили, що влітку 2012 року працівники ДПС двічі виносили стосовно чиновника-порушника правил дорожнього руху постанови у справах про адміністративні правопорушення.

Для забезпечення примусового стягнення штрафів ці матеріали були направлені до відділу державної виконавчої служби районного управління юстиції, яке й очолював правопорушник.

Відтак чиновник дав вказівку своєму підлеглому не реєструвати отримані матеріали та залишати їх без розгляду упродовж трьох місяців.

По закінченню цього терміну державний виконавець виніс постанови про відмову у відкритті виконавчих проваджень щодо примусового стягнення штрафів з керівника управління юстиції у зв’язку з порушенням строку пред’явлення документів до виконання.

Овруцький районний суд Житомирської області визнав начальника районного управління юстиції винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст.172-2 (порушення обмежень щодо використання службового становища) Кодексу України про адміністративні правопорушення, та наклав на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу.

Крім цього чиновника зобов’язали сплатити належну суму грошей за порушення правил дорожнього руху.

Апеляційний суд Житомирської області залишив постанову суду без зміни.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here