Home Місто Прокуратура Житомирщини змусить контролюючі органи працювати ефективно.

Прокуратура Житомирщини змусить контролюючі органи працювати ефективно.

188
Органами прокуратури внесено зміни у порядок розгляду і вирішення звернень громадян. Відтепер  звернення громадян направляються до тих контролюючих органів, які зобов’язані їх розглядати у межах своєї компетенції. Прокуратура, в свою чергу, виконує свою функцію контролю за ефективним розглядом звернень, а не розв’язує проблеми, якими мали б опікуватися інші органи.  
 
Таким чином при здійсненні правозахисної діяльності органи прокуратури приділятимуть головну увагу додержанню законодавства органами виконавчої влади, місцевого самоврядування та державного контролю.
 
Такий порядок не поширюється на заяви та повідомлення про злочини та корупційні діяння, розслідування яких належить безпосередньо до компетенції органів прокуратури, повідомила прес-служба відомства.
 
Також органи прокуратури особливу увагу приділяють захисту прав громадян, які не спроможні через фізичний чи матеріальний стан або з інших поважних причин самостійно захистити свої  права.   Тому звернення таких категорій заявників стають винятком з правила – вони приймаються прокуратурою до впровадження.
 
Саме з Житомирської області розпочалося запровадження нововведення у розгляді та вирішенні звернень.
 
Досвід прокуратури області щодо порядку розгляду і вирішення звернень громадян позитивно оцінено у Генеральній прокуратурі. Генеральним прокурором України видано наказ, відповідно до якого  за такою методикою працюватимуть органи прокуратури усіх областей.
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here