Home Місто Рятувальники партрулюють Олевський район, аби там не загорілись торфяники

Рятувальники партрулюють Олевський район, аби там не загорілись торфяники

167

Олевський район Житомирщини – один із найнебезпечніших із точки зору лісових пожеж. Загроза тут не тільки через ліси, а й через родовища торфу. У разі виникнення таких пожеж наслідки можуть бути непередбачуваними.

11 червня співробітники ДСНС України спільно із представниками обласного Управління лісового та мисливського господарства провели перевірку Олевської райдержадміністрації та Кам’янської сільської ради району на предмет готовності до гасіння лісових пожеж.

За висновками комісії у складі рятувальників та лісівників Олевський район в цілому готовий до оперативного реагування у разі виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із лісовими пожежами.

Інспектували рятувальники з лісівниками також сільські ради. Останні, як виявилося, приділяють не менше уваги загрозам лісових пожеж. Так, у Кам’янській сільській раді, яка кілька років тому потерпала від великої торф’яної пожежі, мають плани щодо закупівлі свого власного пожежного автомобіля. Також сільрада має власний автомобіль «швидкої допомоги». Створено протипожежне формування у складі 6 чоловік. Кожен із них забезпечений протипожежним інвентарем.

Крім того, виконком сільської ради прийняв рішення ліквідувати присадибні ділянки людей, які знаходяться поблизу родовищ торфу. Це, вважає сільський голова, допомогло максимально усунути ймовірність займання лісу. Про це свідчить і статистика. Упродовж останнього часу на території сільради не трапилося жодної пожежі.

У подальшому планується здійснити подібні перевірки у всіх районах області.

 


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here