Home Місто Школярі дізналися звідки береться бердичівський хліб у магазинах

Школярі дізналися звідки береться бердичівський хліб у магазинах

Як печуть бердичівський хліб мали змогу дізнатись учні двох міських шкіл №6 та №17. Для них днями відкрив свої двері «Бердичіський хлібзавод», що знаходиться по вулиці Червоній, повідомляє «Ріо-ердичів».

Неповторний запах свіжої випічки огортає і манить до прохідної заводу. Екскурсія розпочалась саме звідси, адже у ворота щохвилини в’їжджали фірмові вантажівки та борошновози, тож діти мали змогу побачити, як потрапляє борошно на завод.

Величезні цистерни з борошном під’єднуються до спеціальних силосів, куди відкачується привезене борошно, потім його просіюють і воно потрапляє уже в цехи, де його перетворюють на  хліб, батони, пиріжки, торти, рогалики, короваї та безліч іншої продукції. Її охоче купують жителі усієї Житомирщини.

Як розповідали дітям дорогою в один з цехів, щодня три цехи заводу виробляють більше п’ятдесяти тон продукції, окрім кондитерських виробів. Під таку смачну статистику, діти потрапили в цех, де виготовляють тісто для майбутнього хліба.

На їхніх очах, працівники заводу замішували тісто у величезних тістомісах. Учням розповіли і показали усі компоненти з яких виготовляють хліб і смачні батони: борошно, цукор, дріжджі перемішувались і тісто виливалось у тістоподілювач, з якого і виходили уже сформовані хлібини.

Працівники, що стояли біля тістомісів, зазначили, що при виробництві не використовують ніяких барвників, підсилювачів смаку чи іншого ГМО. Кожну з буханок, співробітниця заводу спритно виловлювала з конвеєра, що постійно обертався, зважувала на вагах і знову клала на стрічку.

Величезні чани із закваскою на чорний хліб та іншу продукцію, сучасні печі та лінії виробництва європейського рівня і безліч готових хлібин, батонів і булочок, які складають і готують на виїзд – калейдоскопом крутились в голові, адже екскурсія на хлібзавод видалась дуже насиченою.