Home Місто Суд покарав кривдника житомирської ведмедиці

Суд покарав кривдника житомирської ведмедиці

144

Суд визнав винним громадянина Т. у жорстокому поводженні з твариною і згідно із ст. 299 Кримінального кодексу України призначив йому покарання у вигляді штрафу. 850 гривень — невелика сума. Але справа — у принципі. 

Ті, хто й досі використовує ведмедів як живі тренажери для натаскування собак, будуть знати, що це безкарно не проходить.

Ось так закінчилася історія із знущанням над ведмедицею Машею, яку після виснажливих переговорів команді FOUR PAWS (міжнародна організація «4 лапи») вдалося забрати у власника і перевезти до спеціального притулку на Житомирщині.

Про це пише "Урядовий кур’єр".

Нагадаємо, що п’ятирічна Маша жила на так званій цькувальній станції недалеко від Павлограда Дніпропетровської області. Власник придбав її незаконно і багато років використовував як підсадного ведмедя для тренування лайок. У перерві між цькуваннями її тримали у тісній залізній клітці. За словами директора «4 лапи» Аміра Халіла, «ведмедю потрібен простір, певне місце для сплячки і збалансоване харчування. У Маші не було нічого з переліченого. На момент передачі її нам вона була дуже виснажена, мала тьмяне хутро. У неї пошкоджені лапи від постійного перебування на бетонній підлозі, а важкий ланцюг на шиї залишив глибокий слід».

Команда FOUR PAWS дізналася про нещасну долю Маші в лютому 2013 року. Організація повідомила про це владі. На власника було подано до суду. Але ведмедиця безслідно зникла ще до судового розгляду. «Власник тихцем продав Машу, але ми не здавалися, — говорить доктор Халіл. — Нам вдалося зв’язатися з ним і після довгих переговорів отримати добровільну згоду передати нам ведмедицю».

Приклад Маші продемонстрував жорстокість поводження з ведмедями та іншими тваринами на цькувальних станціях. Це викликало обурення в усьому світі. Зоозахисники вимагають від українських законодавців ухвалити закони, які зроблять неможливим такі знущання. Відповідні пропозиції громадськість уже направила до парламенту.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here