Home Місто У Житомирі на лаві під мерією декілька тижнів живе чоловік: влада розповіла,...

У Житомирі на лаві під мерією декілька тижнів живе чоловік: влада розповіла, чому так

3554

На вулицях у центрі Житомира вже другий рік поспіль живе безхатько Руслан. Наразі він “переїхав” на лаву на Михайлівській, де живе вже декілька тижнів.

Житомиряни скаржаться на антисанітарію, яку робить чоловік, ходячи під себе, прямо на лаві. З однієї лавки він переїжджає на іншу – і все це відбувається під мерією.

У коментарі Першому житомирському  директорка департаменту соціального захисту Вікторія Краснопір повідомила, що вже не раз намагалися його звідти забрати у психоневрологічний інтернат (безхатько має відповідне захворювання) або в центр для безхатченків, проте  ні туди, ні туди він їхати не хоче:

“Ми вже цим питанням займаємося не перший рік. Його звати Кульчицький Руслан. У свій час мав частину житлового будинку, але його дім перепродали кілька разів, і  правоохоронні органи повернути житло не змогли. 

Так він і залишився, просто неба: спочатку був на Новому Бульварі, а вже потім на зупинці на Великій Бердичівській і знову на Михайлівській”.

Чоловіку вже тричі відновлювали паспорт, а також усі пенсійні виплати, однак переїжджати з вулиці він не хоче.

“Ми втричі відновлювали паспорт, повернули та відновили пенсійні виплати на карту, – всі ті документи опечатані в сейфі для безпритульних. Зібрали пакет документів для оформлення в інтернат, але їхати він туди відмовився. Минулого року ми відправили його в центр, проте через два дні він втік звідти”, – пояснила Краснопір.

Минулого тижня чоловіка намагалися відправити на лікування у психіатричну лікарню, але заклад відмовив у госпіталізації, оскільки на той момент у чоловіка не було проявів захворювання:

“На минулому тижні ввечері разом із обласною державною адміністрацією та поліцією ми намагалися відправити на лікування і навіть завезли його в психіатричну лікарню, щоб його там обстежили на предмет загострення. Взагалі він має інвалідність другої групи із психічних захворювань. Проте лікарня відмовилася прийняти, мотивуючи тим, що наразі відхилень немає”.

Так безхатько назад повернувся на Михайлівську, де продовжує жити.

У департаменті соцзахисту міської ради говорять, що не можуть проти волі забрати чоловіка. Зважаючи на те, що він порушує громадський порядок, це питання поліції, – додають у мерії.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here