Під словом «гриби» ми звикли розуміти ті самі боровики, рижики, сироїжки, що збираємо в лісі. Проте з року в рік не обходиться без отруєнь цим делікатесом. Приміром, 5 червня з попереднім діагнозом отруєння токсинами грибів госпіталізовано 21-річного мешканця м. Овруча.
Про це повідомляє департамент цивільного захисту населення Житомирської ОДА.
Хлопець наївся минулорічних грибів, які зберігалися у морозильній камері. Потерпілий перебуває у інфекційному відділенні центральної районної лікарні. Медики оцінюють стан постраждалого як середнього ступеня важкості. Тому варто пам’ятати, що гриби – це цінний харчовий продукт, проте серед них багато отруйних, вживання яких в їжу може призвести до фатальних наслідків.