Home Місто В Житомирі можна купити бронежилети четвертої категорії

В Житомирі можна купити бронежилети четвертої категорії

154

Українські військові та добровольці масово потребують допомоги. Одяг, їжа, предмети побуту та особистої гігієни, обмундирування щодня потрібні людям у різних частинах, батальйонах та підрозділах, розповідає волонтер Ольга Решетилова.

Про це пише Gazeta.ua.

"Часто хлопці не мають навіть елементарних речей: наприклад, у частині з Новоград-Волинського, що зараз стоїть під Луганськом, не мають навіть змінних трусів та шкарпеток. Рівненський полк зв’язку у Прилуках ночує на полігоні, деякі навіть не мають спальних мішків, але найбільше потребують берців та форму. Там ще і жінки-військовослужбовці, змушені ходити у рваній формі, але це найменш значиме з усього, що там відбувається. Так звані добровольці з Яворова Львівської області – самі вони себе не вважають добровольцями – взагалі не хотіли їхати, але їх все ж відправили у Дніпропетровськ. Зараз родичі в авральному темпі намагаються купити їм каски, бронежилети. Проблема в тому, що у деякі точки відправити речі нелегко", – розповідає Ольга.

За її словами, зараз є проблема із купівлею бронежилетів:

"Купити бронежилет в Україні зараз практично нереально. Треба або замовляти закордонні, або шукати якимись кустарними методами. Можна купити бронежилети четвертої категорії на комбінаті в Житомирі, де шиють інваліди – це, до речі, мало хто зараз знає", – каже волонтер.

Допомогу Ольга організовує з ініціативою "Вернись живым" та Волонтерською сотнею – знайти їх можна у соцмережах.

"Ми допомагаємо також бригаді, що охороняє телевишку на горі Карачун під Слов’янськом. Спочатку організовували для них обмундирування, бронежилети, але згодом подумали: треба передати щось, що б дало їм змогу відчувати себе більш впевненими та захищеними. Купили тепловізори, окуляри для нічного бачення", – розказує Ольга Решетилова.

"Є купа ініціатив, які збирають гроші для військових, але куди в результаті діваються зібрані кошти, залишається загадкою. Коментувати дії держави та Мінборони краще не будемо. Ясно, що за 23 роки незалежної України у нас не було таких ситуацій і суспільство виявилося зовсім не підготовленим. У тому, що хлопці не мають навіть трусів, винні військкомати: коли відправляли людей, не пояснили, що треба брати з собою з дому. Або не дозволили це брати".


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here