Home Місто В Житомирі відбулась церемонія вручення літературної премії Валерія Шевчука

В Житомирі відбулась церемонія вручення літературної премії Валерія Шевчука

192

Іменну Премію нашого відомого земляка, класика нашого часу Валерія Шевчука вручають за кращу прозову книгу, видану українською мовою.

На урочистостях в держуніверситеті ім. І. Фіранка цього разу вітали лауреатів двох останніх років: за 2013 рік Ярослава Мельника (роман "Далекий простір"), за 2014 рік Галину Пагутяк (роман "Магнат").

У церемонії вручення премії взяли участь студенти Інституту філології та журналістики Житомирського держуніверситету, викладачі і науковці, письменники – претенденти на здобуття премії, громадськість і журналісти.

Валерій Шевчук, за яким залишається останнє слово у визначенні кращого серед претендентів, щиро задоволений вердиктом оргкомітету, який назвав кращою прозою 2014 року роман Галини Погутяк:

"Я щиро зрадів, бо Галина Погутяк – це одне з достойних імен сучасної української літератури, яку я щиро шаную".

Новий роман "Магнат" Галини Погутяк, відзначений премією Валерія Шевчука, розповідає про останні дні життя політика, дипломата й літератора Яна Щасного Гербурта, який жив у Речі Посполитій у XVI – XVII cт. Варто зазначити, що книги лауреатів Премії Галини Погутяк і Ярослава Мельника прикрашають колекцію сучасної української прози у фондах бібліотеки Житомирського держуніверситету ім. І.Франка.

Джерело: Житомирська хвиля


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here