Home Місто В Житомирі влада несе відповідальність за розселення кримських сімей

В Житомирі влада несе відповідальність за розселення кримських сімей

142

«Призовом до лав Збройних сил України займаються військкомати. Вони направляють людей відповідно до заявок військових частин. Знаємо, що є багато запитань стосовно призовників: як бути тим із них, які займаються підприємницькою діяльністю, які винаймають житло у приватних осіб, мають кредити у банках при тому, що їхнє військове забезпечення може бути меншим за заробітну платню на постійному місці роботи.

Обласна рада навіть подала запит до Верховної Ради України, щоб надали відповідні роз’яснення», – розповів заступник голови обласної ради Руслан Годований під час візиту до Житомирського військового інституту ім. С. П. Корольова Державного університету телекомунікацій, де 28 березня відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони.

komitet-1

Щодо забезпечення військових частин Руслан Годований зазначив: «В оперативний штаб обласної ради й ОДА (каб. 120, тел.: 47-44-69) надходить інформація про потреби військових, часто це великі документи на багатьох сторінках. Проте забезпечення військових частин – це обов’язок Міністерства оборони, а обласна рада й облдержадміністрація можуть нести відповідальність за розселення сімей військовослужбовців та цивільних громадян, які повертаються з Криму», – сказав заступник голови обласної ради. Він нагадав, що на минулому тижні на Житомирщину повернулася 21 сім’я військових із Євпаторії. У Крим відправляються вантажівки для перевезення їхніх речей, – повідомляє прес-служба облради.

komitet-2

Руслан Годований також повідомив про те, що на обласний благодійний рахунок, наданий фондом «Людяність», станом на 28 березня надійшло більше 190 тисяч гривень. Було здійснено 2 видаткові платежі: на 12 і 8 тисяч гривень для придбання дизельного палива для військових, які від’їжджали на кордон Житомирської області, і для перевезення майна військовослужбовців, сім’ї яких повертаються з Криму.

 

У виїзному засіданні Комітету парламенту під головуванням Володимира Литвина брали участь народні депутати України Геннадій Зубко, Рустам Раупов, Юрій Благодир.


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here