Home Місто В Житомирському районі блискавка вбила жінку

В Житомирському районі блискавка вбила жінку

169

18-го липня чоловік із жінкою, мешканці села Дениші, Житомирського району, на велосипедах виїхали в ліс Тригірського лісництва для збору грибів. Негода застала подружжя у лісі по дорозі додому. Від сильної грози та граду дружина з чоловіком сховалися під кроною великого дерева, повідомила прес-служба УМНС України в Житомирській області.

 Блискавка вдарила прямісінько у людей. Чоловік  отримав опіки та контузію. Але основний удар прийшовся у жінку. Вона загинула на місці. Важко стверджувати, що притягло електричний розряд до людей: чи то близькість постраждалих до дерева, чи то велосипеди у них в руках. У загиблої виявили розірваний блискавкою стільниковий телефон, який до цього не був вимкнений. Можливо, якраз він і став своєрідним «магнітом», що притягнув смерть з небес.

Щоб знизити долю ризику під час грози, треба вжити спеціальних заходів. Не ховатися під деревами (особливо тими, що стоять окремо). Перебуваючи на відкритому просторі, не стійте прямо (блискавка б’є в найвищу точку на місцевості), не лягайте на землю (таким чином ви підставите все тіло під удар блискавки), краще присісти навпочіпки у суху яму чи траншею, обхопивши ноги руками. Не варто бігти. Не можна їхати на велосипеді. Небезпечно перебувати поруч із металевими предметами. Не варто купатися, краще перебувати на сухій поверхні (наприклад, у наметі). Не тримайте в руках довгі чи металеві предмети, як, наприклад, вудки, парасольки. Не торкайтеся металевих споруджень, дротяної огорожі. Не рекомендується перебувати на даху, біля громовідводу і заземлювача!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here