Home Місто Водія разом з автомобілем погрузили на евакуатор на Житомирі

Водія разом з автомобілем погрузили на евакуатор на Житомирі

127

ДАІшники Житомира завантажили машину на евакуатор разом з водієм.

Житомирянина Олександра Литвинчука, Президента Міжнародної молодіжної громадської організації «Проект ВОДЕНЬ», яка залучає молодь до реалізації культурних, громадських, інноваційних проектів, напередодні дня захисника вітчизни житомирські ДАІшники завантажили на евакуатор разом з машиною.

Про це повідомляє «Репортер Житомира».

Водій каже – дії працівників ДАІ були неправомірні, інспектори стверджують – діяли в межах законодавства.

Ситуація з ДАІ коштувала Олександру більше тисячі гривень. Водій подав скаргу в Генеральну прокуратуру України, Прокуратуру Житомирської області.

Водій вимагає від контролюючих органів дати правову оцінку діям інспекторів ДАІ.

"22-го лютого я ремонтував машину. Після проведення ремонту треба було перевірити, чи все зроблено належним чином. Виїхали на «обкатку» в місто. За кермом сидів механік, – розповідає Репортеру Олександр.

На Щорса-Котовського в напрямку Михайлівської нас зупинив «Беркут». Перевірили документи. Посвідчення водія в механіка не було. Проте в мене було й посвідчення й техпаспорт. Я міг далі продовжувати рух. Але нас не відпустили. В механіка «занюхали» спиртне – годину тому він випив пляшку пива, але в стані алкогольного сп’яніння не перебував.

«Беркут» викликав ДАІ. Механік дав пояснення, що він випив пляшку пива. На нього склали протокол, він його підписав. Тут можна було б нас і відпустити, бо я пересів би за кермо, оскільки мав на це право, бо це моя машина. Але ДАІшники мені сказали, що я теж п’яний. Я кажу – перевірте. Вони відмовились. Натомість викликали евакуатор.

Такі дії я розцінив як неправомірні. Захищаючи свою власність, я закрився в автівці. Отак мене разом з машиною й відбуксирували на штрафмайданчик ДАІ. Там, щоб витягнути мене з салону, ДАІшники ломом виломали передні водійські двері та пошкодили передні пасажирські.

Після чого мене силоміць викинули з машини та не віддавши особисті речі та не провівши їх опис, видворили з території.

Наступного дня моя сестра, яка є власницею автомобіля заплатила 350 гривень за «послуги» евакуатора, 175 – за «послуги» стоянки на штрафмайданчику. Біля 1000 гривень коштує ремонт дверей, відшкодовувати вартість якого ДАІшники, звісно ж, не збираються"

Екіпаж працював вночі. Машину зупинив «Беркут».

– Працівники міліції (у т.ч. «Беркуту») мають право зупиняти машини й перевіряти документи, – кажуть в ДАІ.

На механіка, через його відмову проходити медогляд, в присутності двох свідків склали протокол про керування в стані сп’яніння.

Після цього, зі слів ДАІ, обурюватись починає пасажир, власник машини. Але не на дії працівників ДАІ, а на механіка, якого він посадив за кермо, бо з його слів, сам випив. Тобто ДАІ стверджує, що пасажир проговорився, що вживав, після чого експертизу щодо наявності алкоголю в крові можна було вже не проводити.

Почувши таке «зізнання» ДАІшники, викликали евакуатор, бо в випадках, коли немає тверезих, які могли б керувати, машина відправляється на штрафмайданчик.

В свою чергу Олександр Литвинчук каже, що в ДАІ немає підтверджень, що він таке говорив, так само як і жодних доказів, які б свідчили проти нього.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here