Home Місто Водії маршруток виходять на рейси без проходження медобстеження

Водії маршруток виходять на рейси без проходження медобстеження

137

Прокуратурою області виявлено порушення законодавства про автомобільний транспорт у діяльності Управління Укртрансінспекції в області.

Повідомляє прес-служба прокуратури.

Установлено, що приватні підприємства, які надають послуги з перевезення пасажирів, не оформляли з водіями трудові відносини, як того вимагає законодавство.

Окрім цього, водії працювали з порушеннями режиму праці і відпочинку. Зокрема, на одному з підприємств Житомира за наявності 36 щоденних графіків міських автобусних маршрутів працювало лише 34 водії.

Хоча для обслуговування такої кількості маршрутів з дотримання норм робочого часу потрібно майже 90 працівників.

Працівниками УДАІ УМВС України в області виявлено випадки використання автоперевізниками області технічно несправних транспортних засобів, прокурорськими перевірками встановлено факти роботи водіїв без проходження передрейсових медичних оглядів, йдеться у повідомлені.

Натомість посадові особи Управління Укртрансінспекції, до повноважень яких входить контроль за дотриманням законодавства про автомобільний транспорт, «не помічали» вказані порушення та залишали їх без належного реагування.

Зокрема, не приймали рішення про заборону експлуатації рухомого складу, що створює загрозу життю та здоров’ю людей, а також про відсторонення від роботи працівників, дії яких можуть спричинити аварії. Не повною мірою застосовувалися повноваження щодо притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності за ст.ст. 133-1, 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Прокуратурою внесено подання начальнику Управління Укртрансінспекції в області з вимогою усунути порушення законодавства про автомобільний транспорт.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here