Home Політика До будинку-серця добудують перукарню, бо він не є пам’яткою архітектури?

До будинку-серця добудують перукарню, бо він не є пам’яткою архітектури?

166

Мешканці багатоповерхівок у центрі міста б’ють на сполох – до будинку-серця можуть добудувати перукарню. Зелений паркан був встановлений ще влітку 2011 року. З того часу будівництво так і не розпочалось, але люди все одно бояться за унікальний будинок.

«Будинок у вигляді серця не є пам’яткою архітектури, і там юридично можна добудовувати будь-що. На скільки я знаю, там будують перукарю», – коментує Георгій Мокрицький.

Але він переконує, що добудовувати щось до будинку, який стоїть на майдані Перемоги і має вигляд серця, не можна.

«Це погано, що там зараз щось добудовується. – каже Мокрицький. – Ніхто не буде сприймати тепер цей будинок як дім-серце».

Зараз біля будинку встановлено зелений паркан. Обурені мешканці навколишніх будинків стали на захист визначного місця. Біля нього хочуть поставити 4-поверхову перукарню.

З 2011 року перукарня так і не з’явилась

Забудовники в свою чергу кажуть, що не припинять роботи, тому що мають на це усі права.

«Ми ніяких дозволів не давали і проектної документації не розглядали. Принаймні за 4 місяці, які я на посаді», – пояснював тоді ще головний архітектор міста Тарас Борис. Тепер у міській раді кажуть, що давали дозвіл тільки на розробку кошторисної документації.

Будинок у формі серця був збудований як міське пожежне відділення. З’явився він в садибі брандмейстера Златоровича, який 30 років очолював міську пожежну охорону, стверджують історики.

Прямо в його садибі знаходилася перша міська пожежна команда, яка була створена в 70-х роках XIX століття.

Відео – 5 канал

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here