Home Місто Юний військовий на навчаннях злякався занурюватись сам у воду, і потягнув з...

Юний військовий на навчаннях злякався занурюватись сам у воду, і потягнув з собою командира взводу

108

Танкісти 30-ї окремої гвардійської механізованої бригади 8-го армійського корпусу, що дислокується у Новограді-Волинському на Житомирщині, днями на деякий час мусили в інтересах бойової підготовки перепрофілюватися у водолазів.

Протягом двох днів особовий склад танкового батальйону під час відрядження на Рівненщину займався легководолазною підготовкою, пише Восьмий корпус.

Практичним заняттям передувала двотижнева легководолазна підготовка на суші.

Воїни-танкісти освоювали ізолюючий протигаз ІП-5, який дає змогу дихати, коли бойова машина занурюється у воду під час подолання водної перешкоди.

Цей протигаз виконує таку ж роль, як і кисневі балони звичайних водолазів, та забезпечує танкістів повітрям навіть у затопленому танку.

Готуючись до реального занурення під воду, гвардійці звикали дихати у цьому протигазі, до години використовуючи його під час підготовчих занять.

За словами Євгена Панькіна, кожного року з-поміж молодих солдатів та сержантів знаходиться принаймні один, який, успішно пройшовши «сухопутну» частину легководолазної підготовки, перед тим, як зануритися у басейн з водою, а тим більше – сісти до танку, який ось-ось має бути затопленим, раптом немовби на якусь невидиму стіну натикається.

Так і цього разу, один із молодих бійців, який лише місяць, як уклав контракт, виявився психологічно неготовим до випробування, запанікував.

Та після бесіди, що називається «по душам», молодому бійцю стало соромно й він погодився йти під воду… з командиром взводу. А коли виконав завдання й відчув для себе щось нове – не хотів на поверхню підійматися, так йому сподобалося!

Наразі попереду у танкістів – виконання вправи контрольних стрільб з озброєння танку вкладним стволом, після чого – бойові стрільби взводів. А у першій декаді липня особовий склад батальйону має вже на практиці долати водну перешкоду – річку Случ у районі села Ужачин Новоград-Волинського району.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here