Home Місто За добу на Житомирщині згоріло 43 га: горить суха трава, сміття та...

За добу на Житомирщині згоріло 43 га: горить суха трава, сміття та торф

307

Упродовж минулої доби на Житомирщині виникло 23 загоряння сухої рослинності, чагарників, очерету.

Загалом вогнем пройдено 43 га території.

Так, о 13:02 відділення житомирських бійців ДСНС залучалося до гасіння 4 га сухотрав’я, що виникло на полі, поблизу с. Вишневе. Через теплу, суху та вітряну погоду вогонь швидко розповсюджувався в бік лісового насадження та кладовища. Вогнем знищено сухостій та чагарники на площі 4 га. Рятувальникам вдалося зупинити вогонь та не допустити його подальшого поширення на ліс та цвинтар.

Трохи згодом житомирські рятувальники ліквідували пожежу, що сталася в межах с. Вертокиївка. Повідомлення про займання очерету на болоті до Служби порятунку «101» надійшло о 16:20 від місцевого населення. З їхніх слів з’ясувалося, що вогонь з водойми загрожує приватним домоволодінням. Зусиллями бійців ДСНС вогонь було зупинено вже майже біля самих будівель. Внаслідок пожежі знищено 1 га сухого очерету.

До того ж, упродовж минулої доби вогнеборці області 5 разів залучалися до гасіння сміття на відкритих територіях. У результаті вогнем пройдено ще понад 0,5 га території.

Також триває гасіння торф’яної пожежі, що сталася о 09:30 10 квітня на території Торфобрикетного заводу Лугинського району на площі 31 га окремими осередками. Станом на 06:00 13 квітня залишається ліквідувати загоряння на площі 22,1 га. До ліквідації надзвичайної події залучено 6 відділень рятувальників та 6 одиниць пожежної і спеціальної техніки.

Наразі остаточні обставини всіх пожеж встановлюються фахівцями.

Рятувальники закликають громадян неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки під час прибирання присадибних ділянок, не випалювати сухостій та не розводити багаття у вітряну погоду. У випадку виникнення будь-яких надзвичайних подій чи ситуацій терміново звертайтеся до Служби порятунку за номером «101».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here