Home Місто За втручання прокуратури Житомирщини припинено право незаконного користування надрами

За втручання прокуратури Житомирщини припинено право незаконного користування надрами

355

 Органи прокуратури Житомирської області, з метою захисту інтересів держави та територіальних громад у сфері надрокористування, постійно вживають заходи представницького характеру.

Зокрема, за втручання Коростенської місцевої прокуратури припинено  право користування гранітним кар’єром у Коростенському районі, надане приватному підприємству. 

Йдеться про те, що Державною службою геології та надр України у березні 2010 року видано товариству з обмеженою відповідальністю «Новомихайлівський кар’єр» спеціальний дозвіл на користування надрами, строком дії – 20 років, із метою видобування гранітів, придатних для виготовлення щебеню та побутового каменю на ділянці площею 33, 8 га.
Однак товариство порушило вимоги чинного законодавства щодо користування надрами. 


Зокрема, протягом тривалого часу, фактично з дня отримання спеціального дозволу і дотепер не вчинило жодних дій, спрямованих на реалізацію права користування надрами, так і не розпочавши розробку родовища. Унаслідок цього місцевий бюджет недоотримав очікуваних надходжень від запланованого виробництва щебеню. 


Коростенська місцева прокуратура заявила позов про припинення права користування надрами, надане товариству з обмеженою відповідальністю «Новомихайлівський кар’єр», який задоволено господарським судом  Житомирської області.
Законність позовних вимог прокуратури також підтверджено Рівненським апеляційним господарським судом, до якого товариство оскаржувало рішення суду першої інстанції. 


Прес-служба прокуратури Житомирської області
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here