Home Місто Земельну ділянку в Гідропарку передадуть під будівництво урбан-парку

Земельну ділянку в Гідропарку передадуть під будівництво урбан-парку

1044

Депутати міської ради вирішили передати земельну ділянку у Гідропарку під будівництво урбан-парку.

За те, щоб передати функції замовника департаменту регіонального розвитку ОДА проголосували 4 листопада під час позачергової сесії обласної ради. Проєкт документу опублікували на сайті мерії тільки 3 листопада, дехто з депутатів нарікали на поспіх у прийнятті рішення.

«У нас є типовий проєкт, який реалізовано в Києві на території ВДНГ. Група архітекторів, яка робила цей проєкт була в Житомирі. Вони об’єднали свою роботу з Дніпровськими архітекторами, які працюють зараз над концептом Гідропарку. Є ряд умов: там не повинно бути бетону, ми не зрізаємо дерева та мають використовувати органічні матеріали для створення парку», – зазначив міський голова Сергій Сухомлин.

У той час депутатку Любов Цимбалюк здивувала відсутність конкретної інформації по даному об’єкту. За її словами, невідомо, за що голосувати, адже ніхто не бачив ні ескізу урбан-парку, ні договору:

«Однозначно я за розвиток нашого міста, але на сьогодні ніхто нікому не показав, де буде розташований цей парк, ніхто нікому не доповів, в якому вигляді він буде. Я хочу вам сказати, що там бетонні площадки великих розмірів, а хто небуть комусь пояснив, які втрати будуть по місту зелених насаджень в парковій зоні? Де в нас є такі вільні місця, де можна було б мінімізувати вирізання дерев для площадок? Проєкт рішення опублікували лише вчора. Договору ніякого немає. Що ми передаємо? Де це все буде? Він буде платним, безкоштовним, скільки місту обійдеться обслуговування цього парку?».

У ході дискусії виявилося, що разом з передачею функцій замовника, передадуть і земельну ділянку під урбан-парк. Мер каже – все по закону.

«Цей урбан-парк буде створено у ході реконструкції Гідропарку, там буде відведена для нього зона. Для того щоб побачити візуалізацію, потрібно щоб хтось створив ескіз проєкту, відпрацювати витрати на це. Для того, щоб вони щось побудували, нам потрібно передати у власність земельну ділянку, і це по закону! А чому так швидко? Тому що була остання нарада в неділю (31 жовтня – авт.), в Києві, і є декілька міст, яким або дадуть кошти на цей парк, або ні», – пояснює Сухомлин.

У висновку Цимбалюк звернула увагу депутатів та громади на те, що відбудеться передача земельної ділянки:

«Я хочу наголосити, що цей проєкт – Ваша (у зверненні до Сергія Сухомлина) особиста відповідальність. Усі мали б звернути увагу, що тут мова йде про передачу земельної ділянки під це, а це наш парк».

Міський голова запевнив, що під урбан-парк не вирізатимуть дерева, проте депутатка Людмила Зубко зазначила, що вона не впевнена, що всі дерева не будуть вирізати:

«… я не впевнена, що всі дерева не будуть вирізатися, але треба зробити це максимально прозоро, обстежити всі старі дерева, які можуть потім нашкодити, і контролювати це все».

У коментарях житомиряни також проти вирізання дерев:

 «А для дерев місце залишиться, чи все спиляють на дрова? Можливо як варіант розвивати територію Гідропарка, як зелену зону відпочинку для всіх верст жителів міста, а нові споруди встановлювати в інших місцях?» – пропонує Сергій Ватульєв.

Депутати підтримали проєкт рішення – 32 «За».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here