Home Місто Житомирські прикордонники не пропустили жінку, яка намагалася вивезти дитину без належних документів

Житомирські прикордонники не пропустили жінку, яка намагалася вивезти дитину без належних документів

203

 Під час здійснення закордонних поїздок з дітьми громадяни України мають турбуватись про належне оформлення документів, як для себе так і для неповнолітніх дітей, які слідують разом з ними. Факти надання на паспортний контроль документів, оформлених неналежним чином, є основною причиною не пропуску осіб через держаний кордон.

Подібний випадок мав місце в пункті пропуску для залізничного сполучення «Виступовичі». Під час оформлення потягу сполученням «Кишинів – С.Петербург» громадянка України, яка слідувала разом з дитиною, надала на паспортний контроль свідоцтво про її народження. Зазначений документ не дає право неповнолітній особі на перетин кордону. Також в громадянки, яка являється бабусею дитини, були відсутні нотаріально завірені дозволи від батьків на вивіз доньки. Громадянку з дитиною не пропущено через кордон.

Державна прикордонна служба ще раз звертається до усіх подорожуючих, які найближчим часом збираються перетинати кордон, відповідально ставитись до оформлення своїх документів та документів на дітей.


Нагадуємо, якщо ваша дитина виїжджає за кордон без вас, або у супроводі лише одного з батьків, при перетині кордону обов’язково потрібно мати відповідний нотаріально засвідчений дозвіл батьків (іншого з батьків, який не виїжджає з дитиною). Для оформлення такого дозволу вам слід звернутися до будь-якого українського нотаріуса, або ж, якщо батьки перебувають за кордоном, потрібно звертатися за відповідним дозволом до консульських установ України.


З переліком документів, які необхідно оформляти під час виїзду за кордон неповнолітніх дітей, ви можете ознайомитися на сторінці офіційного веб-сайта Держприкордонслужби, а саме «Перетин кордону».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here