Home Відпочинок В Малинському районі відкрили пам’ятник «мечу Колесова», яким висаджено 50% українських лісів....

В Малинському районі відкрили пам\’ятник «мечу Колесова», яким висаджено 50% українських лісів. ФОТО

140

У рамках святкування 90-річчя Малинського лісотехнічного коледжу 5 жовтня на території закладу відкрили алею Свободи, пам’ятник «мечу Колесова» та оновлений музей лісотехнічного коледжу.

На запитання, чому вирішили зробити пам’ятник саме цьому знаряддю лісівників,  директор коледжу Ігор Іванюк  відповів, що це невипадково.

«Саме «мечем Колесова» висаджено 50% українських лісів. А самому знаряддю у наступному році виповниться 135 років», – повідомив Ігор Іванюк.

Після відкриття пам’ятника на алеї Свободи гості свята висадили саджанці дуба. Також до ювілею закладу відкрився оновлений музей Малинського лісотехнічного коледжу, де зібрано колекції лісогосподарських знарядь від найдревніших до сучасних, є окрема виставка історії коледжу. Сам музей знаходиться у будівлі, де колись мешкала родина знаменитого етнолога, мандрівника  Миколи Міклухо-Маклай.

Усередині музею відтворено атмосферу, в якій жила родина. У підвальному приміщенні функціонує музей самого Миколи Міклухо-Маклая. Про далекі краї, де побував видатний дослідник, нагадують пальми при вході, штурвал корабля, автентичні речі корінного населення Австралії. Даний музей створено завдяки допомозі нащадків Миколи Міклухо-Маклая, які приїздять до Малина з Австралії.

Зазначимо, що цей музей входить до двадцятки найкращих музеїв Житомирщини та внесений у туристичні маршрути.

За матеріалами прес-служби облради

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here