Home Місто Житомиряни, які виїжджають за кордон, повинні подати декларацію

Житомиряни, які виїжджають за кордон, повинні подати декларацію

108

Декларацію про майновий стан і доходи необхідно подати до органу державної податкової служби за місцем реєстрації не пізніше ніж за 60 календарних днів до виїзду.

Про це сповіщає державна податкова служба в Житомирській області.

Протягом 30 календарних днів після надходження такої декларації органи ДПС здійснюють перевірку. У разі відсутності податкових зобов’язань платнику податку видається відповідна довідка.

Довідка про сплату та відсутність податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб дійсна протягом 60 календарних днів з дати її видачі.

Зазначений документ подається до органів митного контролю під час перетину кордону і є підставою для проведення митних процедур.

Обов’язок щодо подання податкової декларації платниками податку-резидентами, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, визначено п. 179.3 ст. 179 Податкового кодексу України та регламентовано постановою Кабінету міністрів України від 27.12.2010 №1243 «Про затвердження Порядку отримання довідки про сплату податку на доходи фізичних осіб платником податку-резидентом, який виїжджає за кордон на постійне місце проживання, та про відсутність податкових зобов’язань з такого податку».

 


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here