На базі готелю "Житомир" 24 лютого знову готували смачну передачу для військовослужбовців, які наразі перебувають у зоні АТО. Вже незабаром до них відправиться близько 350 кілограмів венегрету, який дбайливі господині спільно нарізали протягом кількох годин.
Овочі для салату волонтери збирали по селах, а також дещо приносили усі небайдужі. Частину запасів у сирому вигляді передають бійцям мінімум двічі на тиждень, коли допомогу везуть автівками на Схід. Картоплю, моркву, цибулю, часник перетертий із салом просять найбільше. Також овочі сушать і формують готові борщові набори.
Віднедавна практикують передавати готові салати – венегрет та олів’є, інгредієнти для яких відварюють попередньо, а вже перед приготуванням одні беруться їх чистити, а інші – нарізати.
Далі в такому вигляді майбутній салат розподіляють у посуд та везуть військовим. Волонтерка Анна-Луїза Полякова розповідає, що нині венегрет точно відправиться в Артемівськ й до тих, хто несе службу в районі Маріуполя. Трохи салату при потребі відвозять на полігон чи у госпіталь.
Там куштують і волонтерську випічку, якщо нема можливості вчасно відправити її на передову. Полякова відзначає, що булки з начинками і домашній хліб користується не меншою популярністю, ніж сушені борщі та консервація. Дівчина дякує усім житомирянкам, які приходять допомагати нарізати салати, готують здобу та домашні страви, а також зауважує, що неабияку допомогу надають власне навчальні заклади міста, а також ресторани, які знаходяться неподалік готелю.
Гуртом неодноразово плели маскувальні сітки й "кікімори", шили маскувальні халати, а ще готові приймати різні теплі речі, одіяла, подушки, яких так чекають військові у зоні АТО. Відзначимо, що приносити продукти харчування й речі можна в готель "Житомир", де знаходяться представники ВО "Майдан".
Юлія ДЕМУСЬ
Більше фото в альбомі Першого житомирського в соцмережі