Home Місто Житомирська художниця вказала на помилки розфарбованих фасадів на Михайлівській

Житомирська художниця вказала на помилки розфарбованих фасадів на Михайлівській

1189

Михайлівська – найпопулярніша вулиця в Житомирі. Тут нещодавно вирішили перефарбувати фасади, аби створити загальну архітектурну концепцію. Проте, з точки зору фахівців – людей, які розуміються в архітектурі та мистецтві, підійти до перефарбовування фасадів варто було серйозніше, адже недостатньо просто змінити колір будівель.

З цього приводу виклала допис житомирська художниця-муралістка Анастасія Сладковська. У ньому вона пояснила, яких саме помилок припустилися під час фарбування фасадів:

«Перше, що сильно вразило – занадто насичений колір, який контрастує з сусідніми фасадами та нічим не розбавлений. Деякі елементи не дорого виготовити з гіпсу, наприклад – сандрики, всього лише 4 штуки. Деякі елементи можна просто домалювати, як от руст чи рамки навколо вікон, пілястри, фронтончики…».

Також вона додає, що створення фасадів – непроста задача, і займатися цим повинен архітектор.

Нагадаємо, також на Михайлівській планують реконструювати ляльковий театр за 60 млн грн: закуплять установки для конфетті, бульбашок, снігу і диму.

Художниця виклала зображення, як міг би виглядати один із фасадів на Михайлівській, якби над його створенням працювати спеціаліст.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here