У 2016 році в центрі міста встановили вікно в асфальті, яке назвали «підземеллям». На цю локацію покладали неабиякі сподівання, адже в проєкті підземелля мало сучасний і цікавий вигляд, і могло стати туристичною родзинкою. Проте в реальності воно має дещо інший вигляд.

Наразі в підземеллі ростуть дерева, папороть та бур’яни, яким до вподоби волога та тепло.

Зовнішній вигляд самого скла, під яким ховається історична пам’ятка, теж уже зношений.

Перший житомирський звернувся за коментарем до радника міського голови Олександра Черняховича, аби дізнатися, що чекає на підземелля по Бердичівській.

«На наступний рік будемо бачити. Якщо зможемо привести його до ладу, то може там і з’являться експонати. Бо зараз там дуже велика вологість через теплотрасу, яка там проходить, і будь-який експонат, який туди встановлять, зіпсується. Тому зараз цей проєкт трохи призупинено», – каже радник мера.

Основна проблема підземелля – вентиляція, на вікні збирається конденсат – тому майже весь час через нього нічого не видно.

За словами Олександра Черняховича, цю проблему планують вирішити:

«Там вже двічі виїжджали спеціалісти і встановлювати вентиляцію, але вона належно не працює, тому поки не можемо точно сказати, яка там потрібна вентиляція. Є ще остання надія, якщо спеціалісти визначать як і що, тоді можна буде думати, як відремонтувати підземелля, бо замуровати завжди легше, ніж щось відремонтувати».

Читайте також: Копії Ейфелевої вежі, статуї Свободи та пірамід: туристична локація на Житомирщині. ФОТО.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here