Home Місто Житомирянин створив інтерактивну карту зі схемою руху транспорту

Житомирянин створив інтерактивну карту зі схемою руху транспорту

1765

Житомиряни вже звикли до того, що очікувати маршрутку потрібно дуже довго. Проте обурення щодо оновленої схеми – не вщухає. Аби змінити ситуацію, що склалася, Руслан Давидов створив інтерактивну карту зі схемою руху міських автобусів.

Як пояснює Руслан, карта створена на базі OpenStreetMap (з англ. дослівно «відкрита вулична мапа»).

«Уже зранку 2 жовтня почали надходити перші повідомлення і фотофіксація про те, що деякі автобуси курсують не за новими маршрутами. І після цього я вирішив особисто проїхатися містом, зокрема, виявив невідповідність на таких маршрутах як: №3, 4, 5, 23, 27, автобуси № 21, 44, 55 не курсували взагалі», – ділиться житомирянин.

Після моніторингу, він додав усі отримані дані на карту. Каже, оновлює інформацію про курсування автобусів – вручну:

«У вівторок 5 жовтня повернувся маршрут №44, але за старою схемою руху, тому теж прийшлося вносити правки на карту. Останнє оновлення робив вчора (6 жовтня) так як 5 та 30 маршрут повернулися до старої схеми руху, а 11 та 19 замість вул. Грушевського – вул. Небесної Сотні, курсують по вул. Перемоги – майдан Перемоги – вул. Театральна».

Карта зручна у користуванні. На ній відображаються усі міські маршрути, поруч є текстові дані про останні оновлення. Також на карті є повний текстовий список маршрутів з вулицями, де курсують автобуси. А непотрібні для перегляду маршрути можна вимикати і продивлятися карту по кожному маршруту окремо.

Руслан Давидов зазначає, люди плутають у схемі руху автобусів, тому що навіть у системі DOZOR більшість маршрутів відображені неправильно:

«Інформаційна компанія з цього приводу нульова, люди плутаються та не можуть зрозуміти, як має їхати той чи інший автобус. Це при тому, що і у системі DOZOR більшість маршрутів відображені неправильно. А допоки доводиться лише спостерігати за цією “транспортною анархією” у місті та вносити актуальні дані на карту».

Він також звертався до заступника міського голови та начальника управління транспорту, щодо того, коли з’являться офіційні затверджені схеми руху автобусів, згідно яких був проведений нещодавній конкурс перевізників. Проте на сьогоднішній день конкретну відповідь отримати не вдалося.

Нагадаємо, транспортний колапс у Житомирі: чому не курсують маршрутки?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here