Home Освіта 100-річчя Поліського національного університету: поважні гості, нагороди, презентація талісмана та гімну. ФОТО

100-річчя Поліського національного університету: поважні гості, нагороди, презентація талісмана та гімну. ФОТО

1329

Нагороди, вітання та подарунки від Міністерства освіти і науки України, Міністерства аграрної політики, Житомирської ОВА, Житомирської облради, міської ради, від народних депутатів, керівників управлінь та департаментів, правоохоронних органів, заповідників, закладів вищої освіти регіону, настоятеля Свято-Михайлівського собору о.Богдана Бойка з нагоди 100-річчя Поліського національного університету у святковій залі 1 листопада приймали ректор, проректори , професорсько-викладацький склад та співробітники. 

Під час вступного слова ректор університету Олег Скидан наголосив, що такий захід вдалося організувати і провести завдяки захисникам і захисницям, які продовжують боронити країну на східному і південному рубежах, тримають небо над українськими містами. До слова, у лавах ЗСУ нині багато не лише випускників і студентів навчального закладу, але й викладачів і навіть декан технологічного факультету Дмитро Кучер. 

Втім, через початок повномасштабного вторгнення російських військ, урочистості все ж довелося перенести на кілька місяців, доки ситуація в країні дещо стабілізувалася. У рамках святкування присутнім презентували фільм із документальними кадрами про шлях розвитку і становлення Поліського національного університету, де все починалося із землемірного училища, а нині діють 8 факультетів і готують фахівців за 32 освітніми напрямками та спеціальностями. 

На базі університету для освітніх потреб і всебічного розвитку студентів функціонують Центр космічних технологій, Інформаційний центр ЄС, Центр дуальної освіти, Центр інтелектуальної власності, інноватики та управління проєктами, комп’ютерний центр, еко-коворкінг для студентів, навчально-науковий центр екології та охорони навколишнього середовища, психологічний хаб, еко-коворкінг, навчальний центр з автоматизації та роботизації «ITM Automation School», Центр розвитку громад «Smart community», лабораторія музеєзнавства «Мистецьке Полісся», сучасний спортивний комплекс, навчальна пасіка, центр кінології, профспілкова організація та органи студентського самоврядування та багато інших. 

Поліський національний університет покращив і закріпив свої позиції у вітчизняних та міжнародних рейтингах, впевнено йде в ногу з часом і тримає курс на зміцнення, розбудову, чергові здобутки й досягнення. Тут не лише мріють, але й діють. 

Як зауважив в.о.голови Житомирської облради Володимир Ширма, за 100 років змінилося кілька колективів викладачів і ще більше студентів, пройшли через стіни нині Поліського національного університету – потужного центру освіти і науки, який знають і поважаютьу тому числі і за кордоном, завдяки співпраці з іноземними партнерами. За приблизними підрахунками, за 100 років Поліський національний університет має понад 70 тисяч випускників. 

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин зауважив, що для цього університету нема нічого неможливого. Протягом кількох років тут ініціювали створення регіонально-економічного кластера “Полісся”, запустили Центр космічних технологій, а тема космосу стала однієї з головних у новій сторінці історії. Дух та енергія університету вражають і надихають. Навчальний заклад має своє ДНК, яким інфіковані усі випускники, які займають високі посади на різних рівнях, очолюють підприємства і компанії, розвивають економіку, промисловість, агросектор та інші галузі і сфери країни. Напередодні вікового ювілею в Поліському національному університеті визначилися із талісманом. Ним став поліський вовк – гордий, сильний, відважний, сміливий, вірний, кмітливий, мудрий, справедливий, впевнений, рішучий захисник, який оберігає від ворогів, стоїть на сторожі, тож багато подарунків мали саме таку символіку, а перед будівлею навчального закладу гостей зустрічали скульптури вовків. 

Окрім цього, відомий співак Артем Кондратюк вперше публічно виконав гімн Поліського університету, який також створили до 100-річчя. 

Юлія Демусь

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here