Розвиток дітей через робототехніку та програмування

962

На базі лабораторії Поліського національного університету спільно із центром робототехніки Robot.ON проводять гуртки для дітей по програмуванню та робототехніки, де діти від 4 до 15 років разом з викладачем можуть реалізувати свою здібності, та розвинути свої навички в компʼютерних технологіях. Про це нам розповів викладач гуртків – Дудченко Владислав.

“У нас тут 2 гуртки, один із них це робототехніка інший це програмування. Програмування на мові Python, загалом у нас вчаться діти різного віку, самий маленький, це була дівчинка 4,5 роки, а старші це напевно років 15. Загалом, чим ми займаємось на робототехніці, у нас в основному це платформа Arduino- це мікроконтролерна платформа до якої ми можемо під’єднувати датчики і виконавчі механізми , екранчики і т.д. Деякі автоматизовані системи, чи можливо з існуючих модулів складати роботі, програмувати ці системи і вже на виході мати систему яка вже зможе допомогти людині автоматизувати якийсь процес”, – розповідає Дудченко Владислав, викладач гуртків.

Фахівець розповів, що для дітей гуртки корисні тому, що програмування та робототехніка розвиває логічне мислення і відкриває перед ними віртуальні двері до світу логіки, де кожен крок сповнений викликів та можливостей.

“Гурток, він дуже сильно сприяє розвитку логіці у дітей, тому що, загалом програмування без логіки не може існувати, тому діти вчаться спочатку якимось простим предметам наприклад, що таке кнопка, як вона працює, як її підключити, які є проводки”, – каже Владислав, викладач.

Підписуйтесь на «Перший Житомирський» у соцмережах:
Telegram
Facebook
Instagram
YouTube
TikTok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here