Home Освіта Триває вступна кампанія у Житомирському агроуніверситеті. ФОТО

Триває вступна кампанія у Житомирському агроуніверситеті. ФОТО

268

Більше 6,5 тисяч цьогорічних випускників шкіл Житомирщини та інші абітурієнти країни з 12 липня розпочали подавати документи на вступ до вищих навчальних закладів.

На Житомирщині приймають заяви 4 державних, 1 комунальний та 5 приватних вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації.

Абітурієнти можуть подати дев’ять заяв на місця бюджетного або регіонального замовлення не більше, ніж на 4 спеціальності. Подання заяв на конкурсні пропозиції, для участі в конкурсі на місця за кошти фізичних або юридичних осіб, не обмежується.

Як і минулого року, процедура вступу проводиться в електронному вигляді через сайт ez.osvitavsim.org.ua, де кожен абітурієнт має створити власний електронний кабінет, обрати ВНЗ, спеціальність, пріоритетність, тощо.

Виняток є тільки для тих категорій, які мають спеціальні умови, вступають за квотами або мають розбіжності в написанні прізвища, ім’я та по-батькові в документах про освіту та сертифікатах ЗНО. У цих випадках абітурієнти мають змогу подати документи до приймальних комісій  ВНЗ у паперовій формі.

 У разі необхідності абітурієнти  можливість отримати консультацію щодо роботи в електронному кабінеті вступника за телефоном (044) 239-86-18 та електронною поштою ez@inforesurs.gov.ua.

Також у приймальних комісіях при ВНЗ надають технічну підтримку з питань подання заяв через електронні кабінети.

У Житомирському національному агроекологічному університеті в приміщенні за адресою м.Житомир, бульвар Старий, 7 розташовується Приймальна комісія та Центр сприяння подачі електронних заяв.

Тут абітурієнтам надають усі необхідні консультації, інформують про факультети, спеціальності, вартість навчання, ін. Крім цього, вступникам з сільської місцевості допомагають   створити електронні кабінети і подати електронні заяви на вступ в будь-який ВНЗ країни, а від пільгових категорій абітурієнтів, а також випускників технікумів та коледжів приймають документи у паперовому вигляді.

Уся  інформація для абітурієнтів про терміни вступної кампанії, перелік спеціальностей у ЖНАЕУ та перелік необхідних сертифікатів ЗНО, вартість навчання, контакти для подачі скарг, зауважень чи звернень, навігація по корпусу оприлюднена у друкованому вигляді та зручно розташована при вході та біля   кабінетів.

Крім цього, на сайті Житомирського національного агроекологічного університету створений відповідний розділ «Вступнику», де також можна знайти це все в електронному вигляді.

Безпосередньо вгорі сайту є також додаткова кнопка  для подачі заяви на вступ у ЖНАЕУ в електронному вигляді.

 Абітурієнти можуть звернутися за телефонами: (0412) 22-75-19; +38 (063) 108-78-60; +38 (097) 753-49-43. Приймальна комісія та Центр сприяння подачі електронних заяв працюють до 17 години.

Отож, для вступу в ЖНАЕУ  зараховуються бали сертифікатів ЗНО з трьох предметів: перший (обов’язковий загальнодержавний) – українська мова та література; другий – обов’язковий для вибраної  спеціальності, що наведений в таблиці; третій – на вибір з двох предметів, з переліку який запропонував університет в наведеній таблиці. Мінімальний бал – не нижче 100 балів з непрофільних й профільних конкурсних предметів.

Документи приймаються:

  • на 1курс денної форми навчання – з 12 по 26 липня  2017 р.;
  • на скорочений термін (на базі ОКР «Молодший спеціаліст») денної форми навчання – з 12 по 24 липня 2017 р.;
  • на 1курс заочної форми навчання – з 12 по 26 липня, з 01 по 08 листопада 2017 р. (для осіб, які мають право складати вступні випробування та проходити співбесіду, що проводить університет – з 12 по 20 липня, з 01 по 08 листопада 2017 р.);
  • на скорочений термін (на базі ОКР «Молодший спеціаліст») заочної форми навчання – з 12 по 24 липня та з 01 по 08 листопада 2017 р.

Вступні випробування проводяться:

  • на 1 курс заочної форми навчання для осіб, які мають право складати вступні випробування та проходити співбесіду, що проводить університет – з 21 по 26 липня та з 09 по 11 листопада 2017 р.;
  • на скорочений термін на денну форму навчання – 27 липня 2017 р.;
  • на скорочений термін на заочну форму навчання – з 27 липня та з 09-10 листопада 2017 р;

Оприлюднення рейтингового списку:

  • на 1 курс і скороченний термін на денну та заочну форми навчання – не пізніше 01 серпня 2017 р.

Пріорітетність Житомирського національного агроекологічного університету:

  1. Єдиний на Житомирщині університет, який має статус національного, що дає право здійснювати підготовку фахівців з вищою освітою за власними освітніми програмами; формувати на своїй базі інноваційні структури різних типів (наукові та технологічні парки, бізнес-інкубатори, інноваційні малі підприємства тощо).
  2. Найбільший в Україні університет екологічного профілю, що готує унікальних фахівців в сферах альтернативної енергетики, органічного сільського господарства, туризму, водних біоресурсів та аквакультури, захисту рослин, геодезії та землеустрою, які стають найбільш перспективними та витребуваними на ринку праці.
  3. Проводиться підготовка кваліфікованих кадрів для більшості галузей економіки регіону (промисловість; сільське, лісове та рибне господарство; будівництво; торгівля; фінансова і страхова діяльність), органів державної виконавчої влади і місцевого самоврядування.
  4. Щорічно зарубіжну виробничу практику і стажування проходять більше 500 студентів університету (Німеччина, Данія, Нідерланди, Швейцарія, СШАта ін.).
  5. Унікальна інфраструктурна база: ботанічний сад, дослідне поле, клініка ветеринарної медицини, тваринницька ферма, пасіка; лабораторії кінології, екології лісу, геодезії та землеустрою, грунтів та мінералів; Центри відновлюваної енергетики і органічного виробництва та ін.
  6. Активне та цікаве студентське життя. Широкі можливості для розвитку творчих (народний аматорський духовий оркестр, ансамбль барабанщиць; народний аматорський студентський хор; народний аматорський театральний колектив; танцювальний колектив; гурток естрадного співу) і спортивних (два спортивних зали, зал силових тренажерів, настільного тенісу, боротьби, боксу, шейпінгу) здібностей.
  7. 100% поселення у гуртожитках (5 гуртожитків] та доступне харчування (4 їдальні, 5 буфетів, 2 кафе).

Прес-служба Житомирського національного агроекологічного університету

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here