Home Освіта У міжнародному рейтингу «Ranking Web of Universities» Житомирський агроуніверситет – кращий...

У міжнародному рейтингу «Ranking Web of Universities» Житомирський агроуніверситет – кращий в регіоні

118

 У мережі оприлюднили результати міжнародного рейтингу «RankingWebofUniversities», куди увійшло понад 300 вітчизняних закладів вищої освіти.

Зокрема, Житомирський національний агроекологічний університет протягом останнього року  в цьому рейтингу піднявся на 88 позицій  і нині займає 34 місце серед українських ВНЗ. Також цей показник найкращий серед університетів Житомирської області, адже ЖНАЕУ випереджає в рейтингу    ЖДТУ (37 місце) та ЖДУ ім.І.Франка (65 місце).

Як відомо, результати досліджень Webometrics публікуються двічі на рік – у січні та липні. У процесі складання «Webometrics Ranking of World’s Universities» розробниками враховується кількість проіндексованих пошуковими системами сторінок сайту вищого навчального закладу, зовнішні посилання на нього, цитованість ресурсу, а також кількість завантажених на сайт файлів. Іншими словами, оцінюється змістовна та інформаційна складові web-сайту університету. Розробники відзначають, що при складанні рейтингу показники відвідуваності та дизайн сайтів не враховуються. Новий web-рейтинг університетів світу RankingWebofUniversities складений з урахуванням систематизованих даних. Для рейтингу  визначають  місце навчальних закладів відповідно до ступеня представлення своєї діяльності в інтернет-просторі, застосовуючи свою власну методологію оцінки. В основу рейтингу покладено чотири критерії. Кожен критерій має певний ваговий коефіцієнт, відповідно до його значущості.

Нагадаємо, що за результатами вступної кампанії-2018 ЖНАЕУ став абсолютним лідером на Житомирщині за кількістю поданих заяв –  університет отримав 7099 заяв на вступ у електронній і паперовій формі.  

 Житомирський національний агроекологічний університет – єдиний в державі аграрний вищий навчальний заклад екологічного спрямування та єдиний  у Житомирській області національний ВНЗ, який є базовим з підготовки фахівців для більшості галузей економіки Полісся  (Житомирської, Рівненської, Волинської областей). У ЖНАЕУ готують майбутніх  фахівців за 27 спеціальностями на 8 факультетах – технологічному, екології і права, інженерії та енергетики, агрономічному, економіки та менеджменту, лісового господарства, обліку та фінансів, ветеринарної медицини.  За останні  два роки в Житомирському національному агроекологічному університеті ліцензували кілька нових спеціальностей – «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза»,  «Комп’ютерні науки», «Міжнародні економічні відносини», «Технологія захисту навколишнього середовища», «Водні біоресурси та аквакультура», «Туризм», «Садівництво та виноградарство», «Науки про землю», «Інформаційні системи та технології», «Галузеве машинобудування».   

Прес-служба Житомирського національного агроекологічного університету

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here